Ontwerp met kelder

Op de Prinsengracht in Amsterdam zou de fundering vernieuwd gaan worden. In overleg met Bloem en Lemstra Architecten heeft de opdrachtgever besloten om een kelder onder het huis te creëren.

Het nieuwe souterrain geeft dankzij de vormgeving ook op architectonisch vlak een grote meerwaarde aan de woning. De slaapkamer met minimalistische badkamer staan dankzij een grote glaspui in verbinding met een kleine patio, die is voorzien van een verticale tuin. Op deze manier is het souterrain beschut, ontvangt het toch veel daglicht en is het verrijkt met een rustgevend uitzicht op groen. De woonkamer, keuken en eetkamer zijn verdeeld over 3 split-levels die met een open stalen trap met elkaar zijn verbonden. De naadloze gevlinderde betonvloer ligt over de hele vloer door de keuken en woonkamer tot in de binnenplaats. Ter plaatse van de eetkamer is een vide ontworpen om via de grote ramen in de achtergevel extra daglicht in de woonkamer te onthalen.
Thans is de eerste fase (de 2e verdieping) afgerond.